Gezandstraalde Letters

Graveren in natuursteen

De meest oude bewerking is dat de letters uitgehakt worden in de grafsteen. Bij Reijnen Monumenten zijn deze technieken nog altijd aanwezig maar de uren die hiermee gemoeid zijn maken het bijna onbetaalbaar. Al vele jaren is de zandstraaltechniek een betaalbaar alternatief.

De letters en cijfers worden door een grafisch bedrijf in een rubberen mal uitgesneden en door de steenhouwer op de grafsteen aangebracht. Nadat de letters in de graniet zijn gestraald, kunnen deze gekleurd worden met olie of een zilvercoating. In enkele gevallen wordt de keuze gemaakt om de letters in te leggen met 23,5 karaat bladgoud.

Naast de gezandstraalde belettering is ook de keuze groot in afbeeldingen zoals bloemen, dieren, kruisen maar ook eigen afbeeldingen kunnen worden aangepast om in de steen te laten stralen.

Een groot voordeel van deze techniek is dat indien er een tweede persoon bij begraven wordt, er geen kleurverschil ontstaat omdat Reijnen Grafmonumenten dan snel de complete verzilvering kan vernieuwen.  Ook kunnen wij op de begraafplaats letters bij stralen indien het monument niet gedemonteerd hoeft te worden of als het gaat om een urn bijplaatsing.  Reijnen Grafmonumenten heeft een mobiele straalinstallatie die alle straalwerk ter plaatse kan uitvoeren, zelfs op plaatsen waar geen stroom aanwezig is

Assortiment letters